26.4.2012

Helsingin ensikodin Uni-ilta



Neuvolan kannustamina kävimme tänään Helsingin ensikodin järjestämässä Uni-illassa. Alustuksen ja yleisökeskustelua sisältäneen parituntisen infotilaisuuden anti jäi harmi kyllä kovin laihaksi.

On luonnollista, että unikouluja järjestävän tahon näkemys uniongelmien ratkaisuvaihtoehdoista on yksipuolinen: Unikoulu. Mukava esitelmöitsijä kuitenkin vältteli tätä sanaa ja puhui ammatillisesti vauvan "rytmittämisestä", onhan itse yksikönkin nimi Rytmi-Blues. Myös muille ikäville asioille oli omat kiertoilmauksensa. Huudatettaessa vauva esimerkiksi "ilmaisee harmistustaan".

Paikalla olleista perheistä useimmilla oli ongelmia nimenomaan rinta-assosiaation kanssa. Hämmästyksekseni olin itse se, joka selitti mahdollisuutta kokeilla irroitusmenetelmää siitä eroon pääsemiseksi. Muistilappuumme kertyi pari huomiota iltarutiineihin liittyen, mutta yhtään uutta kokeilun arvoista ideaa emme saaneet.

Lisähuomiona todettakoon, että harvasta tilaisuudesta on tänäpäivänä yhtä vaikeaa kaivaa ajankohtia tai muita tietoja esille kuin tästä. Eipä ihme, että viisi pariskuntaa ja kolme yksittäin paikalle tullutta vanhempaa oli järjestäjille "suuri joukko". Siis Helsingin kokoisessa kaupungissa...vauvojen uniongelmia käsittelevässä infossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti