6.4.2012

Projekti Aino nukkumaan!


Säännöllinen päivärytmi, jossa kahdet päiväunet ja viisi ruokailua vuorottelevat. Kunnon iltapuuro. Päivisin sopivasti aktiviteettia, mutta ei liian levotonta. Joka ilta samassa järjestyksessä toistuvat iltarutiinit ennen nukkumaanmenoa. Näistä elementeistä muodostuvat alle yksivuotiaan hyvät yöunet.

Jos perusedellytykset toteutuvat, vauva on yli puolivuotias ja terveysasiatkin ovat kunnossa,esille nousevat kahden ääripään vaihtoehdot: Unikoulu vauvalle tai vanhempien sinnittely vakavan univajeen kanssa.

Me päätimme katsoa tilannetta moniulotteisemmin ja kokeilla kaikkia keinoja, jotka ovat jossain perheessä toimineet. Osan ideoista olemme koonneet tutuilta kyselemällä ja osa on poimittu Elizabeth Pantleyn kirjasta Pehmeä matka höyhensaarille.

Uusia kikkoja vastaanotetaan eli  kuulen innolla mikä teillä toimi ja pistämme sen kokeiluun. Tervetuloa seuraamaan projektiamme saada Aino (ja koko perhe) nukkumaan!







2 kommenttia:

  1. tsemppiä projektin läpiviemiseen! jään mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta ja ottamaan opikseni tulevia koitoksia varten...

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa mukaan seuraamaan! Ainakin tarjolla on hyvä lista kokeilemisen arvoisia kotikonsteja, joista osa voi toimia uniongelmia ennaltaehkäisevästikin.

    VastaaPoista