1.5.2012

Tuhtia ruokaa


Nyt kun hampomisessa näyttäisi olevan taukoa, projekti Aino nukkumaan on päättänyt iskeä ruokavaliokokeilulla! Mietimme jokaisen aterian kohdalla, miten sen energiamäärää voisi lisätä ja tarjoamme ensimmäistä kertaa myös soseita.

Neuvolan ja Uni-illan mukaan ruuan kaloripitoisuudella on suora yhteys vauvan hyviin yöuniin. Tämän kannustamina olemme jo aikaisemmin lorautelleet ruokaöljyä iltapuuroon.

Aino aloitti kiinteät sormiruokaillen (baby led weaning/ lapsentahtinen sormiruokailu). Käytännössä sosevaihe hypätään yli ja vauvalle tarjotaan ensiruokina esimerkiksi höyrytettyjä vihannespaloja, joita hän oppii hyvin nopeasti viemään suuhunsa. Niellyn ruuan määrä on ensimmäisimmäisinä kuukausina pieni ja pääasiallinen ravinto tulee koko ensimmäisen vuoden ajan maidosta. 

Tässäkö uniongelmien syy sitten olisi? Kiinteiden määrän ja nukkumisen yhteydestä on kuitenkin tarjolla paljon ristiriitaista tietoa: On myös väitetty, ettei mitään yhteyttä ole. Aino on jo kehittynyt taitavaksi ruokailijaksi ja joskus vatsa on ollut niin täynnä, ettei edes maitoa ole enää mahtunut. Yöuniin ei tällaisilla syömingeillä ole kuitenkaan ollut vaikutusta.

Kokeiluun lähdemme siis aika ristiriitaisin -mutta jälleen kerran- toiveikkain tunnelmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti